Workshopul denumit “Rolul anteprenoriatului in dezvoltarea tehnologiilor menite sa imbunatateasca viata batranilor” a fost organizat de Liga Studentilor Romani in Strainatate (www.lsrs.ro) impreuna cu Ministerul Educatiei (www.edu.ro ) si in colaborare cu Asociatia Ambient Assisted Living Forum din Bruxelles (www.aalforum.eu).

Young-Researchers'-Workshop Workshopul a fost destinat masteranzilor si doctoranzilor din sase tari europene si a cuprins seminarii de business impreuna cu prezentari ale anteprenorilor romani care au fost si mentorii studentilor din Europa. Studentii si-au prezentat proiectele din domeniul tehnologiilor menite sa imbunatateasca viata batranilor iar cel mai bun proiect a castigat premiul de 1000 EUR, suma care va servi la implemetarea lui. Centrul de Preventie si Anti-Aging Bucuresti a facut parte din juriul care a desemnat proiectul castigator si din programul de mentorat care a consiliat studentii pe parcursul celor doua zile de workshop.
In perioada 9-12 septembrie a avut loc la Palatul Parlamentului expozitia cu aceeasi tema (“Rolul anteprenoriatului in dezvoltarea tehnologiilor menite sa imbunatateasca viata batranilor”), astfel avand loc un dublu eveniment. Acesta a fost organizat de Asociatia Ambient Assisted Living Forum din Bruxelles, impreuna cu UEFISCDI (Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, dezvoltarii si Inovarii) si Ministerul Educatiei.
Evenimentul a cuprins 28 de expozanti si 150 de prezentari sustinute de cercetatori, dezvoltatori TIC, reprezentanti ai asociatiilor medicale profesionale si ai companiilor de profil din Europa. Evenimentul s-a adresat persoanelor care activeaza in domeniul AAL din Europa, reprezentantilor Comisiei Europene, ai platformei europene Age, ai domeniul TIC, utilizatori finali si cercetatorilor.