“Barbatul tinde catre libertate, femeia catre obicei.” GOETHE

Odata ce punem bazele unei relatii, marea noastra provocare este sa pastram pasiunea si sa ducem oviata de calitate alaturi de jumatatea noastra.
Insa care sunt motivele pentru care intervine rutina, plictiseala si ajungem la punctul in care nu-l mai recunoastem pe celalalt?

Pe langa stresul si grija vietii zilnice, tipologiile arhetipale in care barbatul are un statut superior femeii, pe care o ocroteste si o venereaza sunt atat de inradacinate in subconstientul nostru, incat relatia sentimentala are de suferit in lipsa lor.
384109_10150440663227566_924777635_n

Pictura realizata de artista islandeza SOSSA: www.sossa.is

Basmele cu care am crescut – precum “Alba-ca-Zapada” si “Cenusareasa” – ne prezinta personaje ideale pe care putem avea impresia ca nu le regasim in realitate.
Cand ne ducem la o intalnire romantica iar barbatul nu plateste nota la restaurant sau femeia nu este toata numai un zambet deoarece a avut o zi dificila la serviciu, asteptarile noastre sunt inselate.
Ne asteptam ca persoana de sex opus sa adopte un anumit comportament in functie de tiparul nostru ideal pe care l-am asimilat inconstient din basme, din educatie si prin comportamentul parintilor.
Vom discuta despre aceste asteptari si le vom recunoaste, ca sa le putem adapta la stilul de viata pe care il avem in prezent.
Chiar daca barbatul nu isi permite sa achite nota de plata la fiecare intalnire sau chiar daca acest lucru nu face parte din prioritatile lui, este important de avut in vedere ca prietena lui isi doreste un gest cavaleresc – ocazional. De asemenea, chiar daca femeia petrece multe ore la serviciu si are nenumarate responsabilitati, este important de avut in vedere ca o atitudine nemultumita si un aspect mereu neingrijit cauzeaza probleme in relatia de cuplu.
La nivel sexual exista diferente similare de asteptari, pe care le vom aprofunda.

Seminarul este alcatuit dintr-o parte teoretica despre istoria relatiei de cuplu si dintr-o parte practica in care propunem solutii fezabile pentru integrarea tipologiilor antropologice in viata actuala. Seminarul este destinat atat persoanelor care sunt implicate intr-o relatie cat si celor care nu au partener/a deoarece vom discuta despre comportamentul pe care il putem adopta odata ce ne angrenam intr-o relatie.

Urmatorul workshop va avea loc pe 6 septembrie 2015 (duminica) la ora 11:00.
Confirmarea participarii este necesara si se face pe email sau la telefon: contact@centruldepreventie.ro / 0722.298.120